Friday, 22 May 2015

Adakah ONOXEX MLM atau SKIM CEPAT KAYA?

Salam Sejahtera,

Adakah ONEXOX satu skim Multi Level Marketing(MLM) atau satu skim cepat kaya?

Ramai yang bertanya soalan ini. Mungkin disebabkan dah fobia dengan MLM agaknya. :-)


Ok, untuk pengetahuan ONEXOX bukanlah satu skim MLM atau SKIM Cepat kaya. Ia adalah satu perniagaan yang selama ini ramai yang tak tahu ataupun kos untuk menjalankan perniagaan ini tinggi beribu-ribu lemon...yang mana tak termampu oleh kebanyakan dari kita.

Bisnes ini dah ujud lama sejak adanya kad prabayar atau prepaid. Kalau tak silap saya penghujung 90an. Yang mana ketika itu satu simkad harganya RM100++ kalau tak silap saya.

Namun ramai yang tak sedar sebab di monopoli oleh para kapitalis, dan mereka ini dah kaya raya dari dulu lagi.

Cuma sekarang ini ONEXOX membawa perniagaan ini ke satu tahap yang mana ramai orang boleh menjual simkad dengan tidak perlu mempunyai kedai dan dengan modal yang sangat minimum. Kalau anda ingin menjadi agent yang menjual simkad telco-telco seperti DIGI, Maxis, Celcom anda perlu mempunyai kedai barulah boleh menjadi agent yang menjual simkad mereka.

Jadi di  sini kita boleh lihat atau kira, kos untuk menyewa kedai tu berapa, nak gaji pekerja tu berapa, air api mcm mana. Ini lah yang menyebabkan ramai dari kita angkat tangan. Sedangkan perniagaan menjual simkad adalah satu perniagaan yang menguntungkan.

Kalau tak untung tak kan banyak kedai yang menjual simkad, topup dan lain-lain lagi.

Itu dari segi bisnes, sebenarnya pada saya, jika kita hanya pengguna ONEXOX, sudah dikira berjaya sebab kita dah berjimat setiap hari-hari.

Salah seorang pengguna ONEXOX menyatakan yang dia dapat membuat penjimatan sebanyak RM50-RM70 sebulan sebagai user sahaja. Katanya sebelum ini bil postpaid beliau adalah sekitar RM120 sebulan. apabila bertukar ke prepaid ONEXOX, beliau hanya perlu melakukan topup sebanyak RM50-RM70 je sebulan dan penggunaan adalah macam biasa.

Dengan penjimatan RM50 sebulan, dapatlah digantikan dengan membeli beli beras 10kg dan pampers anak tiap-tiap bulan. Ingat beliau hanya pengguna sahaja.

Kalau nak lebih lagi boleh recommend pada kawan-kawan. Kita boleh dapat 6% dari jumlah topup kawan-kawan yang kita recommend tadi, mudahkan...tak perlu keluar modal pun.

Sebenarnya setiap hari kita tolong promote atau recommend bisnes orang lain. Bila berbual dengan kawa-kawan kita bercerita tantang beli barang kat kedai mana, beli accessories kerata kat kedai A lah siap explain lagi macam mana nak pegi dan ada yang sanggup tolong temankan lagi.

Mungkin dapatla air tin tokey tu belanja...tapi setakat itu saja, tetapi sekiranya kita recommend kawan kita guna ONEXOX, kita akan dapat 6% dari jumlah topup selagi mana dia menggunakan ONEXOX. Sangat bagus kan.

Dan kalau nak lebih lagi keluarkan modal RM278 dan jadi sub dealer. Sebenarnya menjadi subdealer ini seolah-olah anda membuka sebuah kedai menjual simkad dan menjual topup, Kita sendiri boleh terus register orang yang beli simkad dengan kita, tanpa perlu hantar pada center, anda dah jadi seorang tokey.

Ini samalah dengan kedai-kedai yang menjual simkad dan topup. bestkan. Lagi best sebab bisnes ini boleh dijalankan secara part time. Maksudnya anda boleh teruskan perkerjaan anda sekarang sambil menjalankan perniagaan ONEXOX.

Soal sukses berniaga, kita buat saja.. benda murah dan jimat ni.. kita buka lah mulut.. buka table.. ini laluan kita untuk mudah sukses. Bukak je table, target mudah jual 1simkad sehari.. sebulan jual 25 simkad. 5 hari lagi cuti.

Cukup setahun minima kita dah ada 25x12bulan = 300user. Itu pun siap ambik cuti 5 hari sebulan...
Selepas 3thn, kita ada 900 user. 

Jika 900user topup RM30 (purata) sebulan, dah boleh dapat jumlah 10% x RM27000. 
Dapatlah pasif income RM2700 tiap2 bulan. menarik kan.

Ini formula TANPA SEBARANG PENAJAAN SUB-DEALER..
Kalau ada rezeki subdealer, jadilah autopilot.

Kerja keras 3 tahun, plan retire young retire rich.. Istiqomah...

Untuk lebih lanjut boleh hubungi saya (SMS/Whatsapp/call) di talian 010-3247018.

No comments:

Post a Comment